Има хиляди тактики, които могат да бъдат използвани като част от персонализирана стратегия за SEO .

В този пост ще споделим пет SEO тактики, които работят най-ефективно за нас и нашите клиенти. Можете да започнете да ги прилагате още днес.

Старахме се да избягваме всякакви методи, за които се говори масово и имахме за цел тази статия да донесе нещо ново на нашите читатели.

Тактика 1: “Близо до мен” и “Близо до” – Време е да се развием на локално ниво

Локалното оптимизиране не е нищо ново за SEO практиките.

Въпреки това, има рязък ръст в търсенето на хората с намерение да открият това, което им трябва с ключови думи като “близо до мен”, “в близост”, “близо до” и други вариации.

Тук сме показали мащабът на тази промяна и непрекъснатите върхове в поведението на хората в различните търсачки.

хипер локално насочване за SEO

Основните фактори, които стимулират това увеличено местно / хипер-локално търсене включват:

 • Нарастващо търсене с гласови команди.
 • Приемане на лични асистенти и интерактивни домашни говорители.
 • Повишена стойност, доверие и авторитет на местоположението в резултатите от търсенето.
 • Добавена е контекстуализация на заявки за търсене и изкуствен интелект (AI) в маркетинга на търсачките и алгоритъма на Google.

Прилагане на тактиката “Близо до мен”

Има много начини за практическо включване на тази тактика във вашето SEO – някои от начините, с които сме използвали това, включват следното.

Преразглеждане на съществуващото съдържание на страницата

Ревизирането на публикациите в блоговете, медийното съдържание и други фирмени страници е добра идея, особено когато обслужвате дадена област, тъй като е добре да използвате изрази като “близки до вас”, “близки до” и други вариации на термина.

Това помага за повторно позициониране на съществуващото съдържание специално за това намерение и възможност за търсене.

Ако се опитвате да включите тези типове фрази и се чувствате неестествено, това значи, че не сте съсредоточени върху правилния тип страници.

Избягвайте прекаленото използване на тези термини, става въпрос за преместване на съществуващо съдържание, което има географска приложимост, за да му помогне да се появи в нови зони за видимост, които не съществуват (или едва са съществували в сравнение с настоящите обеми на възможности).

Актуализиране на рекламите

Например, някой, който търси търговец, почти винаги иска местен доставчик, така че добавянето на “близки” и вариациите във вашите реклами ще увеличи процента на генерираните посещения.

 

Тактика 2: Разрешаване на проблеми в йерархията на уебсайтовете

Традиционно, уебсайтовете са създадени така, че да отговарят на въпросите на потребителите на едно място (т.е. страница с често задавани въпроси), или извън целевите страници на основните продукти и услуги (т.е. публикации в блогове и други сектори, управлявани от ресурсите на уебсайта).

По-голямата възможност за печалби имате когато използвате следният тип тактика.

Когато започнете да решавате потребителски дилеми в страниците за продукти и услуги, можете да прехвърлите по-голям обем хора директно на страниците си за конвертиране на трафика, от които вече предлагате реалнен продукт/услуга.

Освен това, допълнително насоченото съдържание дава възможност на тези страници да подобрят качествените си резултати, да се класират по-ефективно и да се появяват в търсачките за информационни цели.

Прилагане на тактиката за разрешаване на проблеми

Тази тактика работи особено добре в сектора на услугите, където има естествен обем от общи потребителски въпроси, които обикновено се решават от персонала ви, но може да бъде ефективна и за магазините за електронна търговия.

В този пример фирма за мебели, използва този подход:

 • Създайте ново съдържание с въпроси и отговори, като използвате известни заявки за търсене, свързани с темата.
 • Добавете съдържанието към основата на страницата, под ключовата конвертираща информация за продукта.
 • Прецизиране на съдържанието, включващо променящите се нужди на потребителите.

SEO тактика - Пример за решаване на проблеми

Дълбочината и вариациите на добавеното съдържание ще се променят във времето – важната част от тази тактика се основава на нуждите на потребителите.

Тактика 3: Разширяване, не смаляване, при поправяне на проблеми

Това беше нашето мото през 2017 година.

Позволете ни да включим това в контекста:

Хората редовно намаляват важното съдържание на уебсайта, препратките и други области на авторитета и производителността, като се опитват да решат проблемите (примери по-долу), но този подход на премахване трябва да бъде преразгледан в почти всички случаи.

Примери за често срещани свивания на уебсайтове

Backlinck наказания

Първото действие, което експертите редовно предприемат, когато определен уебсайт получи наказание от някоя търсачка е ръчното премахване на препратките и използването (често до крайност) на определената страница, или линк. Това обаче според нас не е достатъчно.

Необходимо е да увеличите обратните връзки още като част от подхода си за възстановяване на наказания и да замените цялата изкуствена стойност, която преди това сте получили с неестествените връзки, с оригинални обратни връзки, основани на стойността.

Дублирано съдържание

Много сайтове страдат от дублиращо се съдържание и имат множество  нежелани  индексирани страници, конкуриращи се една с друга. Често първата стъпка е да добавите канонични маркери, да премахнете robots.txt от бъдещо обхождане или да изпълните други действия като директно премахване от резултатите от търсенето.

Нещо, което хората са склонни да пренебрегват, е трафикът и / или приходите, които тези страници могат да им докарат.

Ако се върнем към идеята за разширяване, а не свиване, тактиката се обръща към изграждането на ново съдържание в тези страници, като разглежда целите на страниците и създава нещо със самостоятелна стойност.

Ако вече потребителите и търсачките харесват тези страници, не спирайте този импулс. Изградете върху него!

Редизайн на сайта

Едно от първите неща, които фирмите правят при стартирането на нов сайт, е да премахнат цялото старо съдържание , блогове, новинарски статии и други типове съдържание, които изглеждат неактуални с новия дизайн.

Всичко, което можем да превърнем в полезно съдържание с връзки към целевите ни страници е хубаво да остане.

Тактика 4: Подобряване на потребителския опит

Докато SEO и потребителският опит са две отделни области на експертиза и двете силно зависят една от друга за да успеят да бъдат развити качествено.

 • UX изисква подходящия тип хора, които посещават уебсайтовете за да получат полезни данни и да донесат крайни резултати.
 • SEO изисква ефективен път към крайния резултат, за да се осигури възвръщаемост на инвестициите.

През 2017 г. имаше няколко актуализации, свързани с това от Google и по-голямата онлайн общност. Бе изнесено четене за това как SEO и UX да работят заедно.

За целите на този пост, подобряването на вашите UX и SEO ще помогне за:

 • Увеличете процента на кликване (CTR), като насочвате потребителя.
 • Подобрете съдържанието на уебсайта.
 • Насърчаване на социалното споделяне и ангажираността на потребителите със съдържанието (подпомагане на подобренията в класирането и подобряване на качествения рейтинг).
 • Открийте нови области и теми за ключови думи за попълване на пропуски в маркетинговия си подход.
 • Насърчавайте тестването на уебсайтове, експериментиране с общи подобрения, което ще направи сайта ви по-интересен и ще подобри настроението на вашите потребителите.
 • Ускорете цикъла на закупуване от потребителя.
 • Увеличете завършването на целите и продажбите.

Тактика 5: Започнете да мислите за темите, не толкова за ключови термини

Има много причини да започнете да се разширявате извън традиционния фокус на ключовите думи:

 • В една от последните актуализации на Google търсачката има много включени спекулации, свързани с прекаленото използване на ключови думи в целевите ви страници
 • Очакванията на потребителите включват дълбоко показване на съдържанието и лесен достъп до информация (често на едно място, а не многобройни допълнителни кликвания).
 • Най-ефективното съдържание в търсачките често е по-дълго, включващо смесени типове съдържание и вземане на много сигнали за споделяне и свързване.

Прилагане на подхода “Теми за съдържанието”

Първото нещо, което трябва да направите, когато прилагате този актуален подход към уебсайта си е да завършите обхождането на сайта и да използвате наличните данни от Google Search Console и Google Анализ, за да сегментирате и визуализирате съдържанието си.

Резултатът от това ще бъде карта в ума ви на основните теми на уебсайта, мащабирани по размер, и асоцииран документ, в който се описват URL адресите на уебсайтовете и типовете съдържание (блог, страница за услуги, видео и т.н.).

След това можете да видите дали текущата настройка на уебсайта и фокусът на съдържанието отразяват бизнес приоритетите. Ако не е така, това осигурява първия ви проект – запълване на пропуските и увеличаване на нуждите от съдържание за области с недостатъчно приоритетно съдържание.

Другите действия, които можете да изпълните, за да постигнете практически тази тактика, включват:

 • Създаване на  елементи, които обединяват съществуващите URL адреси на съдържанието на дисперсията в един целеви концентратор, или още ресурсна област. Това може да включва вътрешни и външни референтни точки.
 • Опресняване на по-старо съдържание и включване на елементи като свързаното с тях четене в публикациите, за да се насърчат свежите сигнали за съдържание и да се интегрират по-ефективно свързаните с тях области.
 • Въз основа на текущо изпълняващите основни актуални страници с нови слоеве съдържание. Това може да включва видеоклипове, нови секции от съдържание, обвързани със заявките за търсене, за които се класира страницата плюс други действия като добавяне на изображения, често задавани въпроси и др.

Какво следва?

Петте SEO тактики, описани подробно в този пост, трябва да ви помогнат на практика да получите актуализации на уебсайтове, за да подкрепите печалбите от SEO през Q1 2018 г. и след това.

Тези тактики могат да бъдат толкова експанзивни и видни в подхода Ви в SEO, колкото можете да се ангажирате с използването им на този етап, но ви гарантираме, че те работят!